Jobb jobb jobb

Helgen har spenderats på jobbet. Fredag, lördag och söndag. Totalt 14 och en halv timmes jobb och mina fötter gör så otroligt ont just nu. Spenderar resten av kvällen med plugg och filmtittande. Bra plan. Hej då och sådär. Vi ses en annan dag, när jag har sovit. (är så sjukt trött.. somnade 21.30 igår och kommer antagligen göra det idag med...) 



En perfekt dag!

Har haft en helt underbar dag! Efter en riktigt bra start på dagen gick jag till skolan där det enda vi gjorde var att kolla på film. Fick tillbaka första utkastet av projektarbetsrapporten med betyget MVG och påminde mig själv om att jag även fått tillbaka hemtentan på kristendomen med betyget MVG den här veckan.

Efter skolan åkte jag, Vanja, Cilla och Kajsa ut till Vaxholm där vi köpte pizza och gick och satte oss på en brygga i solen där vi satt och pratade och skrattade tills solen gått ner och fiskmåsarna började bli lite för intresserade av våra matrester. Kom precis hem och nu ska jag läsa lite och sen gå och lägga mig för att vara utvilad till nationella provet i svenska imorgon! Det här har i alla fall varit en perfekt dag!

(har stulit bilden på mig och Kajsa i solen av Vanja, hoppas det var okej)

 


Ny klänning

Efter en alldeles underbar morgon beger jag mig nu till skolan i min nya svarta klänning :)

 

Kickstartar denna dag :)

Kom precis hem efter morgonens joggingrunda. Älskar torsdagar för att jag hinner träna, duscha, chilla och vara i tid till skolan utan att behöva gå upp typ 6 på morgonen! :D (vi börjar inte förrän efter 12) 

Nu blir det dusch, frukost, läsa lite och sen skolan! :) Bra start på dagen!
 
 

Böcker! :)

Så fick man hem ännu ett underbart paket med böcker. Livet leker! :) Då vet ni var ni har mig hela kvällen då.
 

Lämna mig i fred och sådär.

Idag är en "lämna mig ifred" dag. Orkar inte vara glad och social, måste ladda batterierna och bara få vara. Så spenderar resten av dagen i soffan, under ett täcke, med trejde boken i Liftarens guide till galaxen-serien. Vi ses en annan dag.
 

Jag är visst redo.

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Men jag längtar till tiden då jag inte behöver tänka på skolarbete utan istället är helt slut vid halv elva efter jobb och går och lägger mig medan det fortfarande är mörkt ute för att jag ska upp och jobba dagen efter. Längtar efter tiden då jag ska betala räkningar och planera min ekonomi på riktigt. Längtar efter tiden då jag verkligen kan kalla mig för vuxen.
 
Min definition av "vuxen" har alltid varit "man är vuxen när man är självförsörjande". Om saker och ting går enligt planerna kommer jag alltså per definition vara vuxen om några månader. Säger alltid att jag inte vet om jag är redo för det riktigt än, men när fredagarna kommer och det är dags att gå till jobbet känner jag enbart eufori inombords för jo, jag är nog visst redo för det. Tog på mig att jobba två timmar extra imorgon och ett extra pass på söndag när chefen frågade idag. För kände att ja, det inte bara har jag tid med utan det vill jag till och med. 
 
40 dagar till studenten och det är längesen jag längtade efter någonting så mycket som jag nu längtar efter det där alla kallar vuxenvärlden, livet. Det enda som saknas är den där tatueringen på armen.
 

Tänkte bara säga att jag lever.

Har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid. Kaospluggveckan pågick till i tisdagseftermiddag. Sen dess har jag spenderat kvällarna helt utslagen i soffan. Försökt ta igen livet och sömn och så vidare. I helgen var mina föräldrar här också <3 och i söndags var det studentskiva för hela slanten som gällde. Middag med fint sällskap, fest med fint sällskap, fyllekäk med fint sällskap. Hela kvällen var bara jättebra och jag blev "klassens soundtrack" med motiveringen "Varje film behöver ett soundtrack. Det sätter stämningen och utan ett blir det väldigt tyst. Likt soundtracket i Star Wars gör du halva filmen och är du på bra humör smittar det snabbt till hela klassen. Du är för oss, Lina, klassens soundtrack.", det var fint.
 

SÖÖÖÖMN!

Hela den här veckan är så sjukt stressig så jag vill typ gråta. Eller egentligen vill jag bara skrika "är det så jävla svårt att ge mig två minuter så jag kan få hinna andas lite eller?"
 
Oavsett, efter jobbet idag fick jag bokstavligt talat springa för att hinna med bussen och nästa "punkt" på dagsordningen. Höll på att somna på bussen ut till Vaxholm, men passade på att läsa lite i häftet inför nationella provet på tisdag istället. Sen har jag och Vanja spenderat hela kvällen med att fixa grejer inför studentskivan på söndag. Först fixade vi min utklädnad (blev så bra!) och sen var det bara att sätta sig och fixa alla "klassens -" som ska delas ut under middagen. Fick sedan springa hemifrån Vanja för att hinna med nattbussen och ramlade in här hemma för några minuter sen. Nu ska jag klämma in åtminstone 7 timmars sömn i livet innan det är dags att bege sig till jobbet igen. Imorgon kommer mamma och pappa hit också! :) 
 
Är så trött och stressad att det känns som att jag håller på att ramla ihop, så god natt och sådär :)
 

Fullspäckad dag

Mellanlandar hemma med en snabb middag innan det är dags att bege sig till jobbet och sedan vidare hem till Vanja för att fixa inför våran studentskiva på söndag! :)

Håller typ på att ramla omkull av trötthet men tänker mig att så länge jag inte lägger mig ner och känner efter så borde det vara lugnt ;)

Vill mest sova

Så är man påväg till skolan, skittrött efter 4 timmars sömn men here we go muntlig presentation!


Ännu en helkväll med pluggande

Klockan är halv tre och jag klev precis ur duschen. Lämnade in min konfliktsanalys och projektarbetsrapport strax efter jag slutade skolan idag. Sen har jag, Vanja och Rikard spenderat hela kvällen hemma hos mig med att göra klart våran presentation om 1700- och 1800-talets kultur och idéhistoria inför imorgonbitti. Lektionen börjar klockan 08.25 och jag ska precis gå och lägga mig. Bra jobbat. Men men, vad gör man inte när man har alldeles för mycket plugg för att hinna göra saker annat än kvällen innan. Vi har som sagt suttit här hela kvällen, Rikard gick härifrån för ca 30 minuter sen liksom, men nu är vi klara med presentationen!
 
Fick tillbaka respons på en fördjupningsuppgift om tolerans jag lämnade in i Samhällskunskapen idag också. Känns bra när allt ens hårda arbete ger någonting tillbaka i alla fall! Speciellt eftersom det var en av de två uppgifterna jag måste få MVG på för att få MVG i kursen! :) 
 
 
 

Pluuuuuuuuuugg

Börjar dagen precis som jag avslutade den förra: med plugg. Gick till skolan ungefär två timmar innan vi började idag och sitter nu och skriver på min konfliktsanalys. :) Känner mig sjukt produktiv!
 

49 dagar till studenten, you can do it!

Hej hej, idag har jag liksom inte haft tid att vara social med någon annat än i utbildningssyfte.
För imorgon har vi deadline på första utkastet av projektarbetsrapporten och vi ska även "vara klara för feedback" på våra konfliktsanalyser som ska in på fredag. På fredag är det även redovisning om 1700 och 1800-talets kultur och idéhistoria. Sen är det matteprov på måndag och inlämning av en skrivuppgift på klassikerna vi har läst i engelskan på tisdag. Och sen så är det även det muntliga nationella provet på tisdag. Så jag har en hel del att göra i skolväg just nu. Jobbar dessutom fredag/lördag och på lördag kommer mina föräldrar hit och sen på söndag har vi våran studentskiva. Så ja, har helt enkelt pluggat HELA dagen idag. 
 
Började väl någon gång vid 10-11 och har suttit till nu (med avbrott för mat och en tripp till Hemköp) och skrivit. Är klar med min projektarbetsrapport nu i alla fall och har skrivit halva konfliktsanalysen. Överväger om jag ska skriva klart den ikväll och ta sovmorgon (vi börjar 12.10 imorgon) eller om jag ska gå och lägga mig nu och gå upp och skriva den imorgonbitti. Har inte riktigt bestämt mig ännu.. 
 
Men men, tänkte bara berätta var ni har mig. Typ, här:
 

"Här är du fri, att våga vara den du vill bli"

Lyssnar på dansband, gråter och saknar mina föräldrar. Bra kväll.

För allting handlar egentligen bara om olika ögonblick.

Jag köper böcker för mina 
matpengar och mat för mina
sparpengar och sparar på
minnen för det känns som att
de kommer att öka i värde. 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Och även om jag ligger i fosterställning under mitt täcke med en bra bok ibland
så är livet är faktiskt helt fantastiskt när man tänker efter.

Livet och sådär

Har helt sjukt ont i ryggen vilket gör att jag inte kan ligga ner på ett vettigt sätt så kan alltså inte riktigt sova just nu. Så istället sitter jag vaken och filosoferar. Det känns som att det är så mycket saker som händer samtidigt just nu, det mesta är väl bara i mitt huvud egentligen men men. Så mycket saker man måste tänka på. Speciellt när man konstaterat att det är ca 50 dagar till studenten och sen är det liksom tänkt att jag ska vara vuxen. Vet inte om jag är redo för det än.
 
Säga vad man vill om att jobba på McDonalds också, men jag tycker faktiskt att det är roligt! Jag har ju bara jobbat en vecka så kanske ändrar mig om ett tag, det vet man ju inte. Men just nu är det roligt i alla fall! Sån stor skillnad från att vara telefonförsäljare för 1. Folk skriker inte att man bokstavligen ska dra åt helvete. 2. Man sitter inte och stirrar på klockan oavbrutet så tiden går så mycket snabbare. 3. Man får faktiskt träffa människor. 4. Man sitter inte framför en dator i fyra timmar 5. Man behöver inte lura människor och 6. På grund av detta är det faktiskt kul att gå till jobbet. 
 
Känner mig så klar med skolan just nu, på alla sätt, vill bara bli vuxen samtidigt som jag är livrädd för vad det innebär. Men det är väl det här som är att bli vuxen antar jag. Att lära sig att klara sig själv. Även om det är läskigt. 
 
Igår var en jättebra dag i alla fall. Jobbade till 16 sen åkte jag in till stan och impulsgick på bio (Oz - the great and powerful. JÄTTEBRA!!!) med Tomas, Ida och Idas kusiner. Sen impulsgick jag och Cilla på fest och det var riktigt roligt! :) Ramlade i säng vid halv sex imorse så sov typ bort hela den här dagen. Hehe
 
Ska försöka mig på att sova igen nu, funkar inte det filosoferar jag väl vidare. God natt och sådär.
 

Telefonförsäljare vs. McDonalds

Åkte tillbaka till Stockholm i tisdags efter några välbehövda dagar i Sveg för på onsdagen var det nämligen dags för min utbildning på McDonald's! :) 
 
Jobbade ju som telefonförsäljare förut och jag måste verkligen säga att McDonalds är så mycket bättre! Hade i alla fall min utbildning i onsdags, jobbade igår och ska snart bege mig mot Täby centrum för arbetsdag nummer 3. Sen blir det middag med Tomas och Ida ikväll! Man måste ju passa på att ses när de är i Stockholm eftersom de bor ca 56 mil härifrån. :)
 

Påsk 2013

Åkte ju till Sveg rätt impulsivt sådär över påsk. Är riktigt glad att jag gjorde det för hade en riktigt riktigt bra påsk!
 
Långfredagen spenderades i Lofsdalen i strålande solsken. Det var påskmarknad som stod på schemat och sen satt vi på Trapper med trevliga människor och åt/drack i sådär fem timmar innan vi följde med tillbaka till deras stuga och umgicks till klockan blev typ 23 och det var dags att bege sig tillbaka till Sveg igen. 
 
Dagen efter åkte vi tillbaka till Lofsdalen (det blev mycket pendlande eftersom vi hade hyrt ut våran egen stuga över påsken, tur att det inte är sååå långt då i alla fall) och åkte skoter. Vi hamnde vid Våffelstugan där det var veteranskoterutställning, utegrill/utebar, massa folk, strålande solsken och live-musik (av pappas kompisar dessutom). Sen spenderade vi ännu en kväll på Trapper med middag och barhäng innan vi åkte hem.
 
På påskdagen hämtade vi upp Anna och åkte tillbaka till Lofsdalen för ännu mer skoteråkning. Vi grävde ner oss i en solgrop på fjället, grillade korv och hade det allmänt bra. Sen besteg jag och Anna fjället och snacka om skaplig utsikt! 
 
Sista dagen av påskhelgen blev det ett sista besök på Våffelstugan. Jag, mamma och pappa satt i solen i flera timmar och bara njöt. Varm choklad med vispgrädde, coca cola, våfflor osv. hur fel kan det bli liksom? När vi parkerat skotrarna avslutade vi den sista dagen med ännu en middag på Trapper innan det bar av hem till Sveg igen.
 
Som sagt, en riktigt riktigt bra påsk med mamma, pappa och Anna. Fyra dagars skoteråkning i fjällen och strålande solsken! Storstäder i all ära, men att ha vuxit upp ett stenkast från fjällvärlden är helt klart underskattat.
 
Bildbomb: