Täby Enskilda Gymnasium <3

Idag har jag fått jullov (treorna slutade idag, ettorna och tvåorna slutar imorgon) och just nu känner jag mest "shit vad jag älskar min skola!" 

Dagen började med att min klass körde charader i skolans biosalong, älskar min klass. Sen var det lunch som gällde. Och shit vad gott det var! Försov mig så hann inte äta någon frukost så när jag kom till matsalen och insåg att det var tacos som serverades blev jag superglad! Sen var det fruktsallad till efterrätt och så bjöds det på coca cola. (lyckan som uppstår)
 
Efter det gick vi till Täby Park hotell där själva avslutningen ägde rum. Kände mig mest allmänt sentimental genom hela avslutningen. Elevordförandets julrim (detta har blivit lite av en tradition) om vad de gjort i elevrådet under året (älskar att vi får rösta fram vem som ska vara ordförande för elevrådet, vilket vi inte fick göra på min förra skola), rektorns allmänt sköna och roliga snack om allt mellan himmel och jord. Elevuppträdanden och så klart lärarkörens årliga jullåt och uppvisandet av filmproduktionskursens kortfilmer. Men den här avslutningen var lite extra bra för mina två favoritlärare på skolan framförde The fairytale of New York och jag ville mest gråta. (som sagt, sentimental) och sen avslutades självklart avslutningen som vanligt med att rektorn sjöng en jullåt och nu har jag alltså jullov, det sista jullovet i mitt liv. (hej ångest) 

Idag är det exakt 160 dagar till studenten och jag kan inte annat än att känna blandade känslor.
För som sagt, jag älskar min skola.

 

Christmas

Några saker i min julgran som gör mig glad:


Julhandel :)

Idag har jag och Malin varit på julklappsjakt inne i stan hela dagen. Och vi gjorde det faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv! :) Det är ju brutalt mycket människor ute nu och man vill ju mest lägga sig på marken och gråta när man inser hur mycket människor det är på Drottninggatan, så vi begav oss till smågator i Gamla stan istället. Såhär i juletider passade vi även på att skänka vartenda mynt vi hade på oss till bättre behövande. :)

Sen jag kom hem har jag alltså slagit in julklappar och lagt dem under granen. Älskar min gran lite extra mycket i år, antagligen för att den är jättefin och för att det ligger mer julklappar än det brukar under den, av olika anledningar ;) (t.ex. är två av dem inte julklappar, men de får ligga där ändå)

 

Hobbit - an unexpected journey

Igår var jag, Vanja och Kajsa på Hobbit i 3D och High frame. Vet att den har fått massa kritik och så, men säg vad ni vill, den var helt jävla fantastisk. Är ju lite skeptisk mot 3D, det har jag ju alltid varit, tycker mest att det är jobbigt.. men jag måste erkänna att det verkligen gjorde sig bra i den här filmen. Och vad gäller High frame kan jag inte säga jättemycket, visst såg det mycket verkligare ut, men för att jag ska kunna uppskatta det måste jag nog se den utan high frame också, så jag kan jämföra ordentligt. 

Men filmen, alltså jag orkar inte, så bra. Storyn och allting var precis vad jag hade väntat mig (har ju inte läst boken, har den i min bokhylla men ville se filmen först, så jag verkligen kunde uppskatta den - kommer dock aldrig lyckas hålla mig från att läsa den innan de två andra filmerna kommer ut) och det som verkligen gjorde mig så glad var att alla karaktärer som är med i Sagan om ringen trilogin spelades av samma skådespelare även i "Hobbit" Och Andy Serkis (Gollum/Sméagol) var helt sjuk, alltså, jag tyckte att han var bra i Sagan om ringen trilogin, men det här var enligt mig ännu bättre. Plus att jag tyckte mycket bättre om honom som karaktär i "Hobbit" Kan ha varit för att han är mer Sméagol än Gollum i "Hobbit"

Jag har i alla fall gått runt och svävat på små moln enda sen vi kom ut ur biosalongen och nu vill jag bara se den igen igen igen. Min favoritfilm of all time är ju Sagan om konungens återkomst och jag kommer aldrig glömma tomheten jag kände inombords när jag såg den första gången och insåg att det var..slut. (det var värre än när jag läste ut sista Harry Potter boken) Men nu är det inte slut längre, även om det här är en heeeeeelt annan historia och jag tror att man ska tänka på dem som helt olika filmer för att verkligen kunna uppskatta Hobbit, så kan jag inte annat än att erkänna att jag känner mig lite mindre tom nu när jag vet att det kommer komma två filmer till. Känslan av att vara tillbaka i Midgård och veta att jag kommer få uppleva allting igen får mig mest att vilja gråta. (hej jag är världens nörd, men det visste vi ju redan) 

Så om ni har möjligheten, gå och se "Hobbit" Den är lätt värd det!
Matteprov

Har nu duschat, käkat frukost och chillat i största allmänhet. Tänkte läsa lite nu och sen är det bara att pallra sig iväg till skolan och matteprov! (är sjukt nervös, får se hur det går.. om jag följer trenden och skriver ännu ett IG..) Hoppas på att min lärare ska ha rättat mitt omprov också så jag kan få höra hur det gick. :)


Är förövrigt kär i den här låten just nu:Jag en dusch senare:


Konditonspass såhär på morgonkvisten

Håller i skivande stund på att gå hem från gymmet efter ett konditionspass :)

Älskar att träna på morgonen för det är nästan ingen på gymmet och så är det en sjukt bra start på dagen! Så eftersom jag inte börjar förrän 12.20 på måndagar passade jag på och stack till gymmet vid åtta imorse.

Nu blir det: dusch, frukost och läsa innan det är dags att gå till skolan. :)

Jag just nu:


Matteplugg

Imorgon är det dags för matteprov igen och jag är allt annat än redo... så spenderar denna söndag ungefär såhär:


Nytt träningsschema

Hej hej, då jag är alldeles för stressad inför massa saker och det leder till att jag inte har kunnat sova på vettiga tider på hela veckan har jag ikväll (istället för att ligga och vända mig i sängen och glo i taket till klockan 06.00 som alla andra kvällar den här veckan) roat mig med att göra om mitt träningsschema.

Har känt under en tid att det schemat jag tränade efter nu inte riktigt funkade för mig. Dels för att jag helt enkelt inte tyckte att det var roligt och dels för att jag kände att några delar av kroppen aldrig riktigt hann återhämta sig ordentligt, vilket inte precis är något jag strävar efter då det inte är jättenyttigt för kroppen. Så nu har jag gjort nya pass och helt enkelt suttit och försökt få ihop ett vettigare schema.

Resultatet blev en extra träningsdag, så istället för fyra dagar i veckan blir det nu fem dagar i veckan. Men med en mycket bättre variation på träningen (med bland annat fler lite lättare eller medelhårda pass tillskillnad från innan då jag nästan bara hade hårda pass) och vilka muskelgrupper som används så att kroppen verkligen hinner återhämta sig så som jag vill och vet att den behöver. Har även sett till att mina vilodagar nu verkligen är VILODAGAR. För det är något jag har varit riktigt dålig på under den senaste tiden. Så nu längtar jag till imorgon då det är dags för det första passet på det nya schemat!
 
Vi får se hur det här schemat känns i längden. Är det något som inte funkar är det bara att sätta sig ner och göra om det en gång till. Men jag är verkligen supernöjd just nu och tror att det här kommer att funka mycket bättre för mig än vad det gamla schemat gjorde :) 


Lördag

Vad jag gjort idag?

Sovit till fyra. Legat i sängen och läst till sju. Gått till Täby centrum och köpt choklad medan det snöade. Drömt mig bort till varma länder. Tittat på Grey's Anatomy. Lyssnat på den här låten alldeles för många gånger:

Jag påväg till Täby centrum för att köpa choklad

A goal without a plan is just a wish.

Jag får frågor från alla möjliga håll hur det går med träningen. Om jag lagt av och så eftersom jag inte bloggar/twittrar om det lika mycket längre. 

Har jag lagt av med träningen? Nej.

Jag tränar fyra dagar i veckan. Både på gymmet och hemma. Idag har jag sån enorm träningsvärk i mina armar att jag vill gråta. Men jag älskar det också, för då känner man att det faktiskt ger något. :) 

Bara för att jag inte skriver om det överallt betyder det inte att jag inte tränar, jag vill bara inte vara den där personen som "kör upp det i folks ansikten" så fort hon varit på gymmet. Därför skriver jag inte alltid om det. Men för er som har frågat, ja, jag tränar fortfarande :)


Dagsljus och deadlines

Passade på att bege mig ut i dagsljus för första gången på hela veckan idag. Det är nästan sjukt hur mycket kroppen påverkas av att inte se något dagsljus på några dagar (har varit vaken på nätterna och sovit tills solen gått ner igen) 

Idag har jag i alla fall varit ute och gått. Tog en promenad och sen gick jag till Täby centrum och handlade :) Sen har jag spenderat hela kvällen med att skriva en romananalys av "The Old Man and the Sea" av Hemingway och snacka om att jag är nöjd med att jag lämnade in analysen tre och en halv timme före deadline eftersom jag läste ut boken igår! :) 

Nu ska jag i alla fall spendera resten av kvällen med att antingen börja läsa en ny bok eller titta på Grey's anatomy. Ha det bra! :)


Jag när jag var ute och promenerade idag.

"She knows who she is, she just forgot for a little while."

Vet inte varför jag skriver det här på bloggen egentligen. Antagligen för att jag inte vågar säga det högt.

Jag är rädd. För livet. För allt. Jag är rädd för var jag kommer att vara om ett år. Jag är rädd för vem jag kommer att vara om ett år. Men mest av allt är jag rädd för att jag vet exakt var jag vill vara om ett år och för att jag vet precis vem jag vill vara då, för att jag vet att det enda jag behöver göra är att våga vilja det och jobba för det. Men jag är livrädd för att jag inte ska våga vilja. För som det känns nu vill jag bara gråta mest hela tiden. För det känns som att mina fötter väger 300kg och som om det tar upp alla krafter jag har att bara ta mig upp ur sängen på morgonen. Jag är rädd för att må dåligt. Jag är rädd för att jag vet precis vad det gjorde med mig "förra gången". 

Därför försöker jag att tänka på mig själv den här gången. Därför sitter jag i min säng och läser när jag borde vara i skolan och därför tittar jag på tv-serier när jag borde sova. För att jag vet precis vad jag vill och vem jag är, men för att jag inte riktigt vågar komma ihåg det just nu. För att jag är rädd för vad som kan gå fel om jag vågar vilja det jag faktiskt vill. Därför tänker jag på mig själv nu. För att jag behöver några dagar av att helt enkelt inte våga vilja det jag vill. För att jag behöver en paus för att andas. Men mest av allt för att jag behöver få inse att jag klarar av att vara helt ensam och ändå våga ställa mig upp varenda morgon. När jag har insett det igen, ska jag ställa mig upp på riktigt.

Så om ni ringer mig och jag inte svarar, om jag inte twittrar eller svarar när ni twittrar till mig, om jag inte svarar på sms eller helt enkelt bara verkar vara allmänt "försvunnen", ta det inte personligt. Jag måste bara få vara ensam ett tag. Jag måste bara få bearbeta massa saker som snurrar runt i mitt huvud. Sen ska jag komma tillbaka igen. Lovar.

Och nej, jag vill inte prata om det.Så kan man inte sova igen.

Som vanligt när jag inte kan sova hamnar jag på internet och börjar ögonshoppa. Just nu sitter jag och tittar på muggar. Vill ha fler roliga muggar. :) Jag menar, hur snygga var inte de här liksom??http://www.roligaprylar.se/Rubiks-Mugg.htmlMonopol med fina vänner <3

Igår var det som sagt monopol som drinking game som gällde. Vanja, Cilla och Kajsa kom hem till mig vid halv nio och sen spelade vi monopol till typ.. halv fem kanske. Och jag förlorade, så klart. Haha :) Men riktigt roligt hade vi i alla fall! Älskar lite lugnare hemmakvällar med riktigt fint sällskap! :) 
Mys! :D

Blir så glad av att vara hemma nu bara för att min julgran är så fin! Ska lätt ha den framme till april, minst.
Nu ligger det ju dessutom lite julklappar under den så det är ju hur mysigt som helst! :D

Nu ska jag duscha och sådär för om någon timme kommer Vanja, Cilla och Kajsa hit för en kväll med alocopoly! (monopol som drinking-game) :D


Mer jultröjor

Okej, sökte lite mer på stickade jultröjor för kunde inte riktigt släppa det och hittade dessa tre. Hej hej om någon känner för att vara snäll (det är ju snart jul liksom...) så skriver jag in länkarna till dem under bilderna :) http://www.asos.com/Pop-Boutique/Pop-Boutique-Fairisle-Knitted-Jumper/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2696752&cid=16797&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Burgundy
http://www.asos.com/Pop-Boutique/Pop-Boutique-Snowflake-Knitted-Jumper/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2696751&cid=16797&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Navy
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Christmas-Jumper/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2434126&cid=14622&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Blue

Vill egentligen helst ha den här (eller liknande), men hittade den inte någonstans på nätet eftersom den är från något år tillbaka. Så känner någon för att ge den till mig i julklapp är det väl bara att börja sticka....


Vill ha.

Skulle så gärna vilja ha en stickad jultröja i lite oversize. Fatta vad mysigt! :D Det suger dock för kan typ inte köpa någon sån för nästan alla innehåller ull och det är jag ju allergisk mot :( 

Men skulle så gärna vilja ha en i den här stilen, för de är ju jättefina! och tänk att sitta hemma och mysa i en sån där med varm oboy och en bok. Funkar ju året om ju! :)

Kunde jag skulle jag ha stickat en.. men hej jag kan inte sticka.

 I'm back!

Lyckan som uppstår när det är checkpoint (en grej vi har på min skola då lärarna skriver in om du är "i fas" eller "ej i fas") och man går från att vara "ej i fas" i alla ämnen utom två till att vara "i fas" i alla ämnen utom ett (matte - skrev provet som behövdes för att vara "i fas" i eftermiddags så det hann inte komma med). Och det känns ju ännu bättre när lärarna skriver med sånna här kommentarer:
 


Fick dessutom beröm av en av mina lärare i korridoren idag för min senaste inlämning :) Känner att det går bra nu alltså! :)

Snökaos

Idag snöar det alldeles för mycket i Stockholm. Vilket jag hatar och tycker är jätteroligt samtidigt. För kaoset som uppstår är faktiskt rätt komiskt. Men jobbigt är det också eftersom sl får panik och alla bussar ställs in och man alltså måste gå hem i snöstormen. 

Vid ett mailade i alla fall våran rektor ut att skolan skulle stängas vid 13.15 och att alla borde försöka ta sig hem så fort som möjligt. Men eftersom det inte gick några bussar överhuvudtaget i hela Stockholms län (förutom i Bromma?) så kände vi oss lagom insnöade (Vanja och Kajsa kunde inte ta sig hem alls) Så jag, Vanja, Kajsa och Cilla stannade kvar i skolan till tre för att vänta ut det värsta av vädret. Sen var det bara för mig att gå hem, vilket inte precis var jätteroligt. Om vi säger såhär, på bilvägarna var det tre decimeter snö.... så då kan ni ju föreställa er gångvägarna. En 15 minuters promenad tog en halvtimme och jag skakar fortfarande tänder. Great. 

Men är i alla fall glad att vi stannade kvar i skolan i två timmar för tycker synd om de som försökte ta sig någonstans i det kaoset som var just då. 


Vi hade det rätt bra i skolan i två timmar.


Som sagt var det inte precis värt att ens försöka ta en buss hem.

A little thing I'd like to call: ett livstecken.

Hej hej, har inte bloggat på jättelänge. Vad har ni missat? Inte jättemycket. 

Spenderade 7 timmar i Täby centrum med Cilla :) Vi hade som vanligt jätteroligt, har dock lite svårt att förstå hur vi lyckades sysselsätta oss i 7 timmar i Täby centrum. Vad vi gjorde? Åt, mest, och shoppade lite. :)
Var även ute på krogen med Cilla i fredags, det var också roligt, så klart :) 

Annars har ni inte missat jättemycket. Jag spenderade första advent med att läsa första kapitlet (ska läsa den som en julkalender, så ett kapitel varje advent) i "A christmas carol" av Charles Dickens medan jag drack en halv flaska glögg. Men för det mest känner jag såhär just nu: