Åker tåg

Sitter i skrivande stund på tåget från Stockholm påväg hem till mamma och pappa i Sveg :) solen skiner, jag äter godis och läser stolthet och fördom vilket har resulterat i att jag har förälskat mig i Mr Darcy. Bra dag so far.


And I'm never going to let you go.

Okej, hamnade i mitt bildarkiv på facebook istället för att gå och lägga mig. Insåg även att jag och Anna verkligen har vuxit upp tillsammans. Och det faktum att vi har bott ca 50 mil ifrån varandra i snart tre år och fortfarande är extremt bra vänner är nog bara ett bevis på att vi verkligen passar bra ihop! Saknar dig varenda dag! <3
 


 




















 
En liten bildbomb såhär mitt i natten.

Då och nu

Såg precis en bild på mig själv på facebook från typ ett år sen, och kanske är det bara jag som tycker det men oj vad jag har förändrats på ett år! 
 
 

Vill mest bara vara ifred liksom.

Det här är en sån där vecka då jag mest känner att "nej, jag och människor funkar inte just nu" (med undantag för några få som alltid gör mig glad!) Vaknade dessutom imorse och mådde totalt värdelöst rent fysiskt så har nu unnat mig tidigt påsklov. Stannar hemma och pluggar lite imorgon och sen åker jag hem till mamma och pappa på onsdag. Bra plan.
 

God natt

Som Cilla sa "Det bästa med förfesten var förfesten"

Spenderar denna söndag ihopkurad under en filt med Gossip girl och coca cola. Gårdagskvällen var i alla fall helt underbar! 


Kajsa fyllde ju år i torsdags så det var dags att fira fira fira. Jag, Vanja, Kajsa, Hanna och Cilla körde förfest hemma hos mig med tacos, våghals och massa vin. Vi hade verkligen hur roligt som helst och för att ni ska förstå ungefär hur roligt vi hade kan man ju säga att förfesten blev festen. Vi sköt mer och mer på att åka in till stan och när vi tillslut satte oss på tåget vid midnatt insåg Hanna att hon hade glömt sitt leg hemma. Så vi åkte tillbaka, gick på statoil och köpte godis, pizza och chips och sen fortsatte vi spela våghals. 
 
Det var en helt grym kväll med fina vänner! Behöver fler sånna här kvällar i mitt liv <3


Fina vänner <3


Det var earth our som gällde från 20.30 så det var bara att tända massa ljus och tände lamporna gjorde vi inte igen förrän vid typ 23 :)

Lördag

Började den här dagen med att kliva upp och duscha vid nio. Älskar verkligen att gå upp tidigt om man är pigg! :)

Nu är jag i alla fall påväg hem till Malin en sväng och sen ikväll blir det att fira Kajsa som fyllde år i torsdags! :)


Pluggat non-stop hela kvällen

Har suttit och pluggat konstant sedan 18-19 någon gång till nu. Har skrivit på min VG/MVG religionstenta som skulle in idag som jag inte hade börjat med. Lämnade in den 23.51 alltså 8 minuter före deadline och känner mig faktiskt rätt nöjd med den :) Hoppas på ett bra betyg nu också bara!

Nu ska jag kolla på nya avsnittet av Grey's anatomy och sen är det sängen som gäller för min del! :)

 

Do you miss me when I'm not around? 'Cause I think about you all the time.

 

Böcker böcker böcker!

Fick hem tre nya böcker idag! :) har redan läst två av dem (men är ju en sån där som "måste" köpa böcker jag redan läst också. För att de ser så fina ut i bokhyllan typ) och den tredje (vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?) har jag velat läsa jättelänge! :)
Känns som att det enda jag spenderar pengar på nu för tiden är mat och böcker men det är väl bättre än att jag köper typ droger för pengarna! :)


72 dagar to go.

Idag har jag, Vanja och Cilla spenderat hela skoldagen i ett tomt klassrum längst in längst bort i en del av skolan som knappt används längre. Fick rätt mycket skolarbete gjort och hade som sagt fint sällskap :) En bra dag!

Vi hämtade ut våra studentmössor också. Jag har blandade känslor. Någon slags panikångest blandad med eufori typ. Vill så gärna ta studenten för känner mig så klar med skolan just nu. Men är livrädd för vad det innebär och sådär. Men det blir nog bra tillslut :)

Försökte få till en normal bild med mössan, det gick sådär, ser folk verkligen bra ut i sina mössor? Sjukt orättvist i så fall. Lyckades i alla fall inte få till en normal bild, så satte mössan på sned och körde på denna istället:


Bra start på denna lördag!

Det tog lite tid att somna igår. Kollade ju på skräckfilm så hade räknat med att det skulle ta ett tag att somna (somnade bokstavligt talat under täcket för att jag var rädd för att vara utanför..). Vaknade i alla fall helt utvilad efter 11 timmars sömn och var på jättebra humör. Så jag unnade mig att ligga kvar och läsa i sängen i några timmar innan det blev frukost :)

Var lite ledsen för att det inte var torsdag för jag ville till skolan och ha samhällskunskap (vem är jag ens!?) men stack ut och sprang i vårsolen istället :) nu ska jag äta lunch sen får vi se vad som blir av den här dagen!



Fredagsmys på Täby Enskilda Gymnasium <3

Kom hem från skolan för sådär en timme sen. Japp, ni läste rätt. Kom hem från skolan ca 23.40. Ikväll var det nämligen dags för filmkväll och TEG lan! :D Älskar verkligen att min skola tillåter sånna här evenemang och kände verkligen hur mycket jag faktiskt kommer sakna min skola efter studenten!

Det var i alla fall jättemysigt när vi kom till skolan vid 18. Hela skolan var nedsläckt och så var det massa levande ljus utplaserade i korridorerna, de tre klassrummen som skulle användas för filmvisningar hade möblerats om med soffor och ljus. Med popcorn, godis och riktigt fint sällskap kröp vi ihop under filtar i sofforna och tittade på film. Det fanns 6 filmer att välja mellan (de visades tre åt gången) och jag och mina vänner valde att titta på Insidious och Hercules :)  

Efter filmkvällen tog TEG lan vid och de håller nog på för fullt i skrivande stund! Älskar i alla fall som sagt att sånt här faktiskt händer på min skola. Det var mycket folk där så det är uppenbarligen fler än jag som uppskattar det och det faktum att en av skolans lärare (cred till Allan!) bäddat en säng i sitt kontor där han ska sova i natt för att vi ska få vara i skolan på kvällstid gör mig så lycklig. 

Alla sånna här saker får mig verkligen att känna att jag har valt helt rätt skola att gå gymnasiet på och jag kommer verkligen sakna den om 74 dagar. 

Vanja, Kajsa och Cilla redo för film nummer två! 

Myyyys! (lånade den här bilden av Vanja, hoppas det var okej!)

Hej hej och sådär

Idag har jag varit på introduktion på mitt nya jobb. Är alltså inte telefonförsäljare längre, riktigt skönt faktiskt. :) Det gick bra i alla fall och sen när jag kom hem vid 20.00 så var det bara att sätta sig och plugga inför religionsprovet imorgon. Ska ha MVG i den här kursen har jag bestämt! 

Passade på att boka resa till Sveg över påsk ikväll också, hade inte tänkt åka dit över påsk egentligen, men det är alltid skönt att få träffa mamma och pappa :) 

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka hinna få ihop i alla fall sju timmars sömn inatt. (är rätt lite för mig nu för tiden då jag snittar mellan 9 och 12 timmar per natt typ vilket innebär att jag kommer vara jättetrött imorgon) God natt! :)

Jag imorgon typ:

Studiedagar <3

Sitter och försöker bestämma vilken bok jag ska börja läsa nu. Håller ju egentligen redan på med tre böcker (varav en som jag har läst förut och de andra två är för skolan) men vill läsa någonting som jag verkligen vill läsa också. Läste i alla fall ut The fault in our stars som jag började med inatt förut idag och den är den näst bästa boken jag någonsin läst! (den bästa är The night circus) Helt fantastisk bok och storgrät flera gånger gjorde jag också - bland annat på bussen till Vaxholm, nej folk tittade inte alls konstigt på mig.
 
Hade pannkaksdejt med Vanja och hennes lillebror idag också vilket var precis vad jag behövde idag! :) 


The fault in our stars by John Green

Fick hem två nya böcker idag! Det är typ en av mina favoritkänslor. Att få ställa in nya böcker i bokhyllan! <3 började i alla fall läsa en av dem för några timmar sen och det är längesen en bok fick mig att känna såhär! Har storgråtit flera gånger och tyckte att jag hade läst i tio minuter men insåg precis att jag läst 200 sidor.. Så ska gå och lägga mig nu för har bara 100 sidor kvar och vill verkligen inte att den ska ta slut.


En så extremt fin vän <3

När jag vaknade imorse låg Vanja och sov i min soffa. Hon var på studentskiva igår så då passade hon på att använda sin nyckel hit och övernatta på soffan eftersom det typ inte går att ta sig hem till henne mitt i natten. Jag vaknade i alla fall på halvdåligt humör och ville mest sitta kvar i sängen hela dagen men Vanja fick mig att gå iväg till skolan och Matte C. (tack!) Ska jag vara ärlig hade hela den här dagen varit totalt värdelös om det inte var för El Banjo. Blev genast på mycket bättre humör när hon låg och sov i min soffa och sen under mattelektionen när jag smsade "jag vill gå hem" skickade hon uppmuntrande sms resten av lektionen :) 

Och med uppmuntrande sms menar jag typ den här bilden:

 
Sen efter skolan gick jag iväg till Täby centrum och tog tag i livet (handlade och sånt kul) och sen när jag kom hem möttes jag av denna:



Och så hade Vanja diskat, städat och postat mitt brev. Detta var precis vad jag behövde idag! <3

"The first cut is the deepest but the rest all flippin' hurt."

Har en sån där kväll då jag bara vill ligga under mitt täcke. Vilket är ungefär exakt vad jag har gjort de senaste två timmarna. Skrev i alla fall klart min debattartikel om könsroller ikväll. Bra jobbat Lina.

Har förövrigt förälskat mig totalt i Passenger. Den här låten har gått på repeat hela dagen, älskar "the first cut is the deepest but the rest all flippin' hurt" och "There's fish in the sea for me to make a selection. I'd jump in if it wasn't for my ear infection" Så bra.


If we can make the plans, can we just not find the time?

Satt och tänkte på det här med att resa. Googlade runt på massa ställen jag vill åka till, platser jag vill se. (när jag säger googlar menar jag alltså egentligen söker hotell och flyg och räknar ut vad det skulle kosta och är halvt på väg överallt samtidigt) Det känns lite som att livet är för kort och då känns det dessutom som att mitt liv knappt har börjat än. Jag är liksom bara 19 år gammal. Men om sådär 87 dagar är det ju dags att bli kastad ut i det där alla andra kallar verkligheten och faktiskt svara på "vad ska du göra efter gymnasiet då?" på riktigt. Jag har en plan, typ, den är ju inte som Sickan skulle säga "Tajmad och klar in i minsta detalj" men det finns någon slags plan i alla fall. Men när jag satt här och tänkte på det där med att resa så känns det liksom som om jag vill resa resa resa resa resa resa innan min plan. (även om det ingår en viss resa i min plan - hej hej jag vill flytta till London)

Jag började som sagt googla runt för att det kändes som att jag inte har varit någonstans. Sen kom jag fram till att jag faktiskt har varit utomlands ganska många gånger. Jag har rest ganska många gånger. Det beror ju såklart lite på vem man jämför med, men jag inbillar mig i alla fall att jag har rest ganska mycket för att bara vara 19 år gammal. Så nu har jag en mindre inre kris för jag vill resa, se världen, men jag vill flytta till London så mycket att det gör ont att tänka på det. Men är det kanske värt att skjuta på det där med London något år (planen är i dagsläget att sikta på att flytta dit i augusti 2014) och resa före? Eller är det värt att flytta till London först för man kan ju alltid resa sen, och om man ska "se världen" innan man uppfyller en annan dröm man har, blir man någonsin klar då? Världen är ju trots allt rätt stor. 

Det här sitter i alla fall jag och funderar såhär på kvällskvisten. Livet och sådär ni vet.
 
I den här delen av världen har jag i alla fall varit runt lite, även om det såklart fortfarande finns platser jag vill besöka även här - tog dock inte med Sverige för tyckte det var ganska självklart och har varit runt lite överallt i Norge (tre motorcykelsemestrar senare liksom) så märkte bara ut det en gång.

Tillbaka i Stockholm

Så är jag tillbaka i Täby efter några välbehövda dagar i Sveg med mamma och pappa. Passade på att umgås med Anna (som jag saknar så sjukt mycket!) också <3 

När jag satt på tåget tillbaka till Stockholm idag var jag lite frustrerad på mig själv för att jag bara packat ner två böcker i väskan.. hade fyra timmars tågresa kvar när jag hade läst ut den andra. HASHTAG livet så att säga. Men det gick bra ändå. 

Nu ska jag duscha och sen krypa ner i sängen och börja läsa Pride and prejudice tills jag somnar. Imorgon är det skola igen och är det illa om jag faktiskt är nervös inför mattelektionen? Antagligen. 

Hejdå Sveg.


Tågsällskap <3