Mina tre riktiga fobier1. Organstöld
Min seriösaste och största fobi/rädlsa i livet. Lite ovanlig och konstig kanske. Men min stora mardröm i livet är att behöva operera mig. Inte för opererandets skull, utan för att när man ligger där - sövd - så är man helt hjälplös och vem som helst skulle kunna göra vad som helst. Och jag skulle bara kunna tänka innan att jag kommer att vakna upp utan mjälte eller något sånt. Så ja, min största fobi/rädsla i livet är alltså - organstöld.

2. Sprutor
Lite mer normal fobi kanske. Och till skillnad från väldigt många andra jag har träffat med den här fobin kan jag förklara precis var jag har fått min fobi ifrån. Några ord: Kenny Starfighter tv-serien. 
Ni vet han doktorn med stora sprutor i den serien? ("the bad guy" alltså) eller var det bara jag som titttade på det? hehe.. oavsett. Där har vi ursprunget till min sprutfobi. Ser jag en spruta mår jag psykiskt dåligt. Mår dåligt nu när jag skriver om det liksom. Så ni kan ju föreställa er hur roligt det är att vaccinera sig när man ska utomlands.

3. Mörker
Även den här lite mer vanlig. Och även den här går att förklara ganska lätt.
När jag var liten brukade mina föräldrar titta på Beck på fyran på söndagskvällarna. Jag var typ 7 och fick därför inte titta - så jag låtsades sova i soffan (antaligen visste de att jag var vaken) och kisade mig igenom hela filmerna - och alla mardrömmar det medförde var så inte värt det. Men the point. En söndagskväll när jag låg där och låtsades sova så blev det Beck - spår i mörker. Efter det och ett antal inbrott i våran fjällstuga i samma ålder var jag märkt för livet och är fortfarande livrädd för mörker. Jag har sett den filmen en gång till efter det, förra året. Och det var lika psykiskt påfrestande. Och ni som har sett den och vet vad som händer kan ju föreställa er hur psykiskt instabil jag var när mitt tåg för någon månad sen stannade mitt i en tunnel i 20 minuter - och när lamporna slocknade började jag nästan gråta - helt seriöst.


Så ja, där har vi mina tre enda riktiga fobier/rädlsor. Sen är jag ju liksom rädd för andra saker också (spindlar, ormar, getingar, saffran, sjukdomar i största allmänhet, mord osv.) Men det där är de seriösaste.

Kommentarer

Got something on your heart?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback