Prag <3

Efter en sjuuuuukt mysig dag spenderad på en liten mysig marknad vi hittade mitt i ingenstans begav vi oss till ett jättemysigt litet fik där jag åt den godaste tårtan jag någonsin ätit! Oklart vad det var för tårta, den hette något med Balkansky, tror jag ;) servitörerna på fiket var även hur gulliga som helst, en av dem räddade även mitt liv, men ännu viktigare; han räddade min tårta.

Efter lite mer exploring käkade vi middag på en extremt mysig thairestaurang och efter det hamnade vi ännu igen på en bar i Gamla stan. :)

En riktigt bra dag och nu blir det drinking games, dans, twister och charader på rummet innan det är dags att sova! ÄLSKAR PRAG! :D


Exploring Prag :)

Med kartan i högsta hugg är vi nu redo för upptäcktsfärd! :D


Ölprovning

Eftersom Tjeckien är ett öl-land och vi har fått order om att det är ett MÅSTE att dricka öl när man åker till Prag så kör jag och Vanja på att vi måste dricka minst en öl om dagen. (vilket är mycket då ingen av oss egentligen gillar öl)

Vi tänker oss även att vi ska prova massa olika sorter och tar självklart detta stenseriöst! :)


"spelar ingen roll om du är tjock, smal, fin eller ful, enda regeln är att du ska ha så jävla kul."

Efter en dag av planlöst omkringvandrande i Prag hamnade vi på en jättemysig bar där vi slog oss ner och drack lite drinkar. Det var lite sjukt dock, för under tiden som vi satt där spelade de 11 svenska låtar varav 6 stycken även var på svenska. Bland annat: Dansa pausa, flytta på dig, Svenne banan och mikrofonkåt. De spelade även Euphoria (såklart) och några andra låtar av typ Danny, David Lindgren och Robyn. Det var lite random, men men, vi skrattade och sjöng glatt med i de svenska texterna. :)

Efter några timmar på baren gled vi tillbaka till hotellet för en kväll med mer drinking games och Twisterspelande :) en riktigt bra dag helt enkelt!


En mysig kväll och morgon senare :)

Efter gårdagens jättemysiga middag och kvällens äventyr som avslutades med ett nakenbad chillar vi nu i lägenheten :)

Om ett litet tag ska vi bege oss ut på stan och utforska omgivningarna tänkte vi :)


Arlanda

Insåg att bilderna från Arlanda inte kom med. Så här är de igen. Har fortfarande snott två av dem från Cilla.


Staropramen

Hörde att det var ett måste att dricka öl öl öl i Tjeckien, så till middagen blev det staropramen :) awesome!


Dags för middag

Vi har nu chillat på hotellet och käkat godis. Nu ska vi sticka ut på stan och äta middag! :) hittills är Prag helt klart jättefint! :D

Utsikten från våran balkong:


Up in the sky

Bloggar nu från 10000 meters höjd! :) nice, välkommen till 2000-talet liksom. Vi sitter i alla fall på planet till Prag nu, är framme om ca 25min :)

Alla är väl lite trötta dock med tanke på att vi var på Arlanda klockan 06.00 ;)

(snodde två av bilderna från Cilla)


Nu är vi ju nästan påväg!

Jag och Vanja har nu begett oss hem till Kajsa för att övernatta innan det bär av mot Arlanda imorgonbitti där vi ska möta Cilla! :)

Kvällen spenderade vi i alla fall med att spela Twister! :D


Packar packar packar

Huvudvärken har blivit bättre - tack och lov. Så var i skolan idag :) men nu är det höstlov och tidigt på söndagmorgon bär det av till Prag!! :D

Så håller nu på att packa (för kommer inte hinna göra det imorgon) Det känns alltid som att jag packar alldeles för mycket grejer och samtidigt känns det ändå som att jag har glömt allting. Hej hej packångest. Är i alla fall jättespänd nu! Snart åker vi ju! :D


Lite frisk luft brukar man ju må bättre av :)

Kom fram till att huvudvärken inte ens blev lite bättre av att ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Så är nu ute och joggar/powerwalkar/promenerar istället :) hoppas det funkar bättre!


Dålig uppdatering

Är så himla dålig på att uppdatera nu för tiden. Men det beror på att min dator fortfarande är på lagning. Är inte precis ultimat att blogga via mobilen. Men det funkar. Så ska försöka skärpa mig.

Mår i alla fall sådär just nu. Snubblade nerför en backe igår vilket nog inte var jättebra för min rygg. Har haft ryggproblem hela livet (eller ja, lite då och då men så länge jag kan minnas) och på grund av det har jag nu sjuk huvudvärk (igen.. det var ju så för någon vecka sen också) Tror dessutom att jag vred min axel lite konstigt medan jag rullade nerför backen för den gör väldigt ont. Så idag har jag varit hemma från skolan och helt enkelt bara legat i sängen och tyckt synd om mig själv. Druckit mycket te har jag gjort också. Stannar hemma imorgon också för klockan är ju tre nu och jag har inte lyckats somna än.. :( har liksom fortfarande ont i huvudet. Hoppas det blir bättre snart i alla fall för på söndag åker jag ju till Prag!!! :D (taggad till tusen)

Aja, ska nu dricka upp mitt te och fortsätta tycka synd om mig själv en liten stund till innan jag ska försöka mig på det där vi kallar sömn. God natt.


We gon' party like it's Cillas birthday!

 
Så igår var det alltså Cillas födelsedag.


Kvällen började hemma hos Cilla med cider, vin, tacos och riktigt fint sällskap.

Sen bar det iväg mot huvudstaden och utgång! :) Vi hamnade på Nype. Dansade, drack drinkar, shotade tequila, dansade ännu mer och sen blev det maaaaat på McDonalds och subway.

Jag och Vanja avslutade sedan kvällen med att promenera hem i natten utan skor och hoppade vattenpölar.

Helt klart min bästa utekväll sen jag flyttade till Stockholm! :)

Slänger in lite bilder också :)

Vanja, Cilla, Kajsa och Karro på tåget in till stan 

Karro och Cilla var lite trötta på vägen hem :) haha

Cilla 18år! :D

Idag (igår kanske man säger nu egentligen) fyller världens bästa Cilla 18 år så det var ju feeeeeeest som gällde. En riktigt riktigt lyckad kväll (lätt den bästa utekvällen jag haft här i Stockholm) som slutade ungefär som på bilden. :) hahaha

Nu ska jag och Vanja soooova! Skriver mer om kvällen imorgon och lägger upp lite fler bilder :)


Laroy

I helgen har ju Anna och Rebecca varit här och hälsat på och i lördags blev det utgång. :)

Vi hamnade på Stureplan och klubben Laroy. Måste dock säga att jag är besviken på Laroy. Sjukt överskattat ställe. Så det blev en relativt tidig kväll för oss (tror vi kom hem vid 3 kanske?) men vi hade roligt ändå! :) fint sällskap är det enda man egentligen behöver!

Lite suddiga mobilbilder från kvällen:

 

 

 


Finfrämmande! :D

Vet inte om jag skrivit det, men Anna och Rebecca är här och hälsar på från Sveg! :D

Dagen spenderade vi i Täby centrum och efter middag är det nu dags att fixa fixa fixa för sen blir det UTGÅNG! :D taggad till tusen! :) Har ju saknat mina fina norrländska vänner! <3


Long live the reckless and the brave, I don't think I wanna be saved.

Okej. Måste bara skriva en sak;
Jag mår så jävla bra nu för tiden.

Är på ett sånt ställe i mitt liv då jag kommer på mig själv med att stå och dansa till musik jag verkligen älskar med ett stort leende på läpparna nästan varje dag. (bokstavligt talat)

Är i mitt livs form. Var antagligen mer vältränad när jag tävlade i slalom. Speciellt under de sista åren då vi tränade fyra dagar i veckan och tävlade i princip varje helg. Men då var jag vältränad på ett annat sätt. Mer specifika områden. Skulle säga att jag är i mitt livs form nu för att jag är tränad lite överallt istället för bara endel specifika muskelgrupper. Och jag kommer inte ihåg sist jag hade såhär bra kondition.

Har dessutom insett att man faktiskt kan välja vilka man vill kalla sina vänner och att de som förtjänar den titeln bara är de som får dig att må bra. Då jag i samma veva insåg att livet nog är lite för kort för att slösa bort på att må dåligt en längre period bestämde jag mig helt enkelt för att bara umgås med människor som får mig att må just bra. Och de människorna jag nu kallar mina vänner är så extremt fina.

Sen har jag även insett på riktigt vad jag vill göra efter gymnasiet. Det kanske inte verkar som en så stor grej. Men det här är första gången jag vågar erkänna att jag verkligen vill något för min egen skull sen jag började gå hos en psykolog i samband med depressionen jag gick igenom förra året.

Har dessutom ändrat i stort sett hela min livsstil. Inte bara det att jag nu tränar fyra gånger i veckan och äter bättre mat. Jag sover även mer, minst åtta timmar per natt (jämfört med förra årets högst tre timmar per natt) och håller det mer rent runt omkring mig. Och snacka om att det gör skillnad.

Tror jag har insett att man faktiskt kan göra precis vad man vill med sitt liv och det känns som att jag äntligen har fattat hur stark jag är som person. Hur mycket man kan klara av om man bara vill. Och hur mycket mer det finns att göra.
Det är bara att leva!
(we're definitely going to hell, but we'll have all the best stories to tell)

Är bara genuint glad mest hela tiden. Och jag älskar det.


Fixa lite grejer

Ikväll har jag lite saker som måste göras om jag ska ha en "ledig" helg. T.ex. lite plugg som måste tas tag i, några kapitel som ska läsas i boken vi läser på svenskan och lite andra smågrejer.

Har dock ingenting emot att göra detta ikväll, för imorgon kommer Anna och Rebecca hit! :D

Men först ska jag ta och fixa middag!

 


LCHF-kvällsfika

Som jag skrev förut en gång då jag skrev om min frukost kan det vara jättesvårt att hitta alternativ till det man brukade äta när man byter till t.ex. LCHF. Så här kommer ännu ett litet tips :) detta brukar jag äta på kvällen om jag är hungrig eller som nu om jag tränat men inte vill ställa mig och laga middag.

Så;

En halv tallrik fylld med paprika och gurka. Brukar blanda in röd paprika också men den var slut här hemma.
Två Finn Crisps med ägg på (protein är ju alltid bra när man tränar)
En Finn Crisp med ost på.
Och ett glas mjölk. (laktosfri - innehåller mindre laktossocker)
Mättande och gott :) tips tips!


Kvällspass på gymmet

I brist på annat att göra och för att jag verkligen kände för det stack jag iväg och körde ett kvällspass på gymmet :) det blev drygt en timmes kondition :) älskar att de har öppet till 22 på onsdagar <3


Winter is coming

Gick och investerade i en lila mössa igår. För ni vet, winter is coming.


Kräftskiva i oktober :)

God morgon, idag är jag hemma från skolan för mådde jättedåligt inatt (hej jag spydde tre gånger - förlåt för info)

Men hursomhelst, kräftskiva! I lördags var jag alltså på kräftskiva. Kräftskiva i oktober???? Tänker ni säkert nu, men jag tror man behöver lite mer sånt i sitt liv. Det var i alla fall hur roligt som helst!

Vi åt kräftor, drack vin, sjöng snappsvisor, drack nubbe, dansade till gangnam style, dansade till en hel hög med andra låtar, åt gino, drack cider, hade deeptalk, dansade lite mer, skrattade massor och vandrade sedan genom natten för att ta oss till bussen. Jag ramlade nog i säng vid 04.50 tror jag.. Men så extremt lyckad kväll! :)


(Första bilden har jag lånat av Victoria Nyroos)


Verklighetsflykt

Då ikväll är en sån kväll då jag inte riktigt orkar med mitt liv tänkte jag helt enkelt fly fältet resten av kvällen. Bäddar ner mig i sängen med en riktigt fin bok, stänger av mobilen, loggar ut från alla sociala medier, förtränger allt vad ansvar heter och läser tills jag somnar.

Vi ses imorgon istället. Då ska jag skriva om kräftskivan tänkte jag. :)


Kräftskiva here I come :)

Ursäkta dålig uppdatering. Hårddisken på min dator har kraschat så har skickat iväg den på lagning nu :(

Är i skrivande stund i alla fall påväg till Vaxholm för att gå på kräftskiva! :)


IKEA

Idag efter skolan begav jag och Vanja oss till IKEA :)

Väl där blev det middag och lite shopping :)

Jag köpte en klädställning (äntligen!!!) och lite andra småsaker :)

 

 


Bertie plays the blues.

Då min dator ikväll har bestämt sig för att totalt bojkotta livet (misstänker att den helt enkelt har kraschat) så har jag istället spenderat kvällen med att läsa.

Började med att läsa de 60 sidor jag ska ha läst till på fredag i boken vi läser i kursen litteraturvetenskap. Och nu (eftersom jag är allt annat än trött) tänkte jag börja läsa i en ny bok jag köpte för någon vecka sedan. "Bertie plays the blues"

Det roliga är att jag typ inte ens vet vad den handlar om egentligen. Har en tendens av att köpa böcker om jag fastnar för någon liten detalj. Som en gång köpte jag en bok för att jag gillade titeln "Picasso valde också Mariehamn" och en annan gång valde jag en bok för att prologen slutade med meningen "jag är rädd för att vi ska försöka, jag har ju alltid gett upp." med den här nya boken var det en mening på baksidan jag föll pladask för. Det står: "Meanwhile, little Bertie, feeling blue, puts himself up for adoption on eBay." Jag menar, SÅ SÖT ju! :)

Så nu ska jag börja läsa lite i den boken tills jag blir trött tänkte jag :)


239 dagar till studenten!

Woho! Nu har vi haft mössprovning och beställt studentmössor! Blev precis som jag ville att den skulle bli :) 

Åh nu känns det verkligen som att det är på riktigt, snart ska vi ta studenten! 


McFly - Unsaid things

McFly (som är mitt favoritband) släpper en bok den 10e. Och eftersom jag SÅ GÄRNA vill ha den och kom på att jag hade poäng sparade på waterstones.com så förbeställde jag precis den :) Awesome! :D Nu är det bara att vänta! 


Träääääna!

Stack iväg till gymmet och körde ett styrka/konditionspass på en och en halv timme :) nu kommer jag sova gott inatt :)

Helt slut efter ett hårt pass på gymmet


Klänning :)

Tog en sväng till Täby centrum för att hämta ut ett paket som kommit. Det var den svarta klänningen jag beställde för några dagar sedan! :) och passade gjorde den också! Lite kort bak kanske.. men får köra på underkjol under så borde det vara lugnt :) 



Och så är det nitar runt hela halsen också :)



Är mycket nöjd :)