En riktigt bra helg!

Igår blev det mysigt barhäng i Gamla stan med Vanja och Cilla. Det blev en riktigt bra kväll med fina vänner! Och idag spenderar jag dagen i sängen med en bok. Myyyyyyyshelg! :D <3


Jag igår påväg in till stan



Vill mest bara, le.

Har inte uppdaterat på ett tag. För har helt enkelt inte känt för det.
Så vad har jag roat mig med sen sist? 

Har haft feber och känt mig som att jag blivit överkörd av en ångvält. Har läst två böcker. Har velat träna men inte kunnat på grund av sjukdom. Har blivit frisk. Varit i skolan. Druckit drinkar. Varit på bio. Och bara varit allmänt lycklig.
 
Trots att jag har varit sängliggande med feber och mått allmänt skitdåligt så är jag så sjukt glad nu för tiden. Älskar det. Kommer på mig själv med att sitta och le för mig själv och känner bara att nej vet ni vad. Jag är så nöjd med mitt liv.
 
Även om jag fortfarande har ångest över vad som kommer efter studenten osv osv. så känner jag ändå att jag bara vill njuta av den här sista tiden och ta vara på den så bra jag kan. 

Försökte hitta en bild där jag faktiskt ler ordentligt, men då jag verkligen inte kan le så tänderna syns på bilder får ni istället en bild som visar ungefär hur det brukar sluta när jag ska le ordentligt och lessnar på att försöka:


Läser

Då jag hade feber när jag vaknade imorse och fortfarande känner mig som en klubbad säl (orkar inte att jag fortfarande är sjuk) har jag spenderat hela dagen ihopkurad under täcket med en bok. Måste säga att det här med att kunna ligga i sängen och läsa en hel dag utan att någon kan klaga på att man inte gör något vettigt nog är det enda positiva med att vara sjuk.


I'm looking forward to it.


Ögonshoppar

I brist på annat att göra (och för att jag inte kan bestämma mig för vilken bok jag vill läsa) så har jag idag roat mig med att ögonshoppa kläder på internet. Har totalförälskat mig i dessa:








:(

Hej hej, just checking in to say att jag har spenderat hela dagen liggandes i soffan. Vaknade imorse och mådde skitdåligt. Mådde illa, hade ont i huvudet och mådde bara allmänt dåligt i hela kroppen. Så sjukanmälde mig och har spenderat hela dagen med att sova. I omgångar. Har sovit och läst om vartannat. Tror jag sov som längst mellan 18 och 21 ... men tror det var välbehövt. Mår fortfarande skit så stannar hemma från skolan imorgon också vilket känns sådär för vi ska ha våran första religionslektion då :( Men men som jag mår nu tror jag inte att jag tar mig till skolan ändå :( 

Känner mig verkligen superfräsch...som ni kanske ser på bilden.

Trying to stay positive.

Försöker rycka upp mig. Det går sådär. Men ska inte tråka ut er med detaljerna. Tänkte berätta hur mycket jag älskar min klass istället.
 
Idag hade vi "filmmys" efter skolan. Så vi samlades i skolans nybyggda biosalong (måste erkänna att jag nästan gillar stolarna i den gamla bättre...) och tittade på MEAN GIRLS! :D Älskar att vi tittade på Mean girls! Drack cola, åt chips och popcorn gjorde vi också. (våran handledare hade köpt lite väl mycket popcorn så alla fick på riktigt en påse var) Det är sånna här små grejer som får mig att älska min klass. :)

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det är dags att sova, har ju sovmorgon imorgon så kommer hinna sova tillräckligt mycket även om klockan redan är över ett :)

I brist på annat lämnar jag er med en briljant bild som min litteraturvetenskapslärare (älskar henne också) hade med i en genomgång:





One of those days.

Idag har varit en jättekonstig dag. Har mest velat lägga mig ner i fosterställning och skaka hela dagen.. vilket resulterade i att jag klev upp ur sängen runt typ.. tre. (låg och läste tills dess)

Jag lyckades ju inte somna förrän vid halv sex för att det kändes som att allting snurrade så fort jag blundade för att jag är sjukt stressad över så många aspekter av mitt liv just nu. Har alldeles för mycket att tänka på och då blir jag istället sjukt passiv. Har jag för mycket stora grejer (alltså stora som i t.ex. hej jag tar studenten om 135 dagar och sen börjar.. livet?) att tänka på samtidigt som jag inte riktigt vet hur jag ska tackla så får jag helt enkelt panik och gör absolut ingenting. Det är det jag har gjort idag. Haft panik medan jag gjort absolut ingenting.

En annan grej jag har funderat på som varit lite lättare att tackla är min kost. Det är ju ingen hemlighet att jag ätit LCHF i sådär ca 8 månader nu. Och det har funkat jättebra för mig! Både för viktnedgången och för hur jag känner mig i kroppen. Men nu har jag inte jättelångt kvar till min målvikt och känner att det börjar bli dags att försöka hitta en kost som kan funka i det långa loppet och inte bara medan jag försöker gå ner i vikt. (vilket jag känner att LCHF inte gör för mig) Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med detta ännu, men oavsett hur jag väljer att göra med kosten så kommer jag nog fortsätta käka kolhydratsfria frukostar för jag älskar hur lätt och fräsch man känner sig i kroppen efter en sån måltid, en bra start på dagen helt enkelt! :) 

Vi får se hur det blir med allting och det löser sig väl säkert i slutändan. Men man måste ju ta sig dit också och nu känns det mest bara som att allting går alldeles för fort medan det samtidigt går jättesakta...
 
Anyway, ett litet tips på LCHF-frukost:
Äpple, gurka, fetaost, mjölk och två finn crisps med ägg :)
(brukar ha paprika istället för äpple, men det var slut på paprika imorse)




Ny design!

Har irriterat mig på att jag är blond i min header hur länge som helst nu. Och eftersom jag inte kan sova för att jag har alldeles för mycket att tänka på (så fort jag blundar är det som om tredje världskriget drar igång i mitt huvud och allting börjar typ snurra) så har jag nu helt enkelt roat mig med att göra om designen på bloggen. Hoppas ni gillar den! Jag gillar den i alla fall :)

Före:


Efter:



Födelsedagar! :)

Har haft en riktigt soft dag då jag helt enkelt sovit i elva timmar (inatt alltså), tittat på skidåkning och läst. Nu är jag redo för en night on the town! 

Igår fyllde jag år och idag fyller VÄRLDENS BÄSTA VANJA år! Så ikväll blir det fest fest fest med fina människor för att fira att vi har blivit 19! :) 

Är taggad och redo! Ska bege mig iväg mot tåget in till stan snart så ha en bra lördag så hörs vi :)


En riktigt bra födelsedag! <3

Kom precis hem efter att ha följt med Vanja och Malin till tåget och jag måste säga att jag har haft en riktigt bra födelsedag! :)

Har som sagt spenderat dagen med Vanja och Malin. Först fika, sen riktigt god middag, vin och supergod efterrätt. :) Har verkligen varit en bra dag med riktigt fint sällskap!
 
Nu ska jag läsa resten av kvällen och sen blir det ju som sagt utgång imorgon för att fira mig och Vanja (som fyller år imorgon) :)



 

It's my birthday!

Började dagen med ett fint telefonsamtal från mamma och pappa och nu har jag precis ändrat detta:

 
 

















För idag fyller jag nitton och jag tänker spendera dagen med två av de bästa personerna i mitt liv. Först blir det fika med Vanja inne i stan och sen kommer Malin hit och ska laga middag åt henne, Vanja och mig :) 

Tror det kommer bli en riktigt bra dag! Sen blir det ju utgång imorgon för då fyller ju Vanja år! :D

En riktigt bra dag!

Idag har varit en jättebra dag. För det första vaknade jag helt utvilad och lååååångt innan jag behövde kliva upp, så jag spenderade morgonen med långfrukost och The Big Bang Theory och för det andra så har jag bara varit på allmänt bra humör :) 

Ännu bättre är det faktum att jag inte har några läxor så jag kan spendera hela kvällen med att läsa :) Awesome!

Jag imorse:


En riktigt bra dag!

Idag har varit en jättebra dag. För det första vaknade jag helt utvilad och lååååångt innan jag behövde kliva upp, så jag spenderade morgonen med långfrukost och The Big Bang Theory och för det andra så har jag bara varit på allmänt bra humör :) 

Ännu bättre är det faktum att jag inte har några läxor så jag kan spendera hela kvällen med att läsa :) Awesome!

Jag imorse:


En bra morgon

Var så sjukt trött igår, så jag gick helt enkelt och la mig vid 22 och har inatt alltså sovit i tio timmar :) Känner mig helt utvilad nu så det var säkert välbehövt :)


Fick förövrigt en jättebra start på den här dagen också för jag gick in på min mail och möttes av detta:



Nu ska jag gå och borsta tänderna för ska gå till skolan snart :) (har sovmorgon på torsdagar)

Tisdag

Idag vaknade jag av mig själv 25 minuter innan väckarklockan. Så gick upp och hade en riktigt bra morgon. Lyssnade på musik, åt frukost, läste och gjorde mig i ordning för första skoldagen på sista terminen i gymnasiet i lugn och ro. 

Sen vid 8 bar det iväg mot skolan. Kom hem vid 14.30 (vi slutar 14 på tisdagar) och sen har jag spenderat eftermiddagen med att läsa, äta och så har jag skrivit en uppsats om skillnaden mellan bra och dålig litteratur. :)

Nu ska jag fortsätta läsa resten av kvällen tänkte jag.

Jag imorse när jag skulle gå till skolan


Ugglelykta!

Vet inte hur det är med er, men jag har totaltvänt mitt dygn. Vilket inte är jättelovande inför skolstarten på tisdag... men anyway. Sitter i alla fall klarvaken och tittar på youtubevideos just nu. 

Har även tänt min jättefina ljuslykta som jag fick i julklapp av Vanja! :) Älskar den!


Träningsutrustning

Sitter just nu och kikar lite på träningsgrejer på internet. Lite träningskläder, ett par nya hantlar (Skulle vilja ha ett par emellan mina 0.5kg och mina 3kg) och typ yoga/pilates mattor. 
 
Var ju inne på att köpa en träningsmatta förut en gång men sen blev det inte av för att jag började göra all min styrketräning på gymmet. Men nu gör jag faktiskt majoriteten av min styrketräning hemma eftersom jag har kommit fram till att mitt mål inte egentligen är att bygga jättemycket muskler (självklart vill jag bygga muskler också, men huvudmålet med min träning är just nu att bränna fett). Så därför fokuserar jag på konditionsträning på gymmet (då jag tycker det är totalt värdelöst och skittråkigt utomhus) och kör styrka hemma då det inte längre krävs jättetunga vikter och sånt för att klara av mina styrkepass. Så nu har jag insett att jag nog behöver införskaffa en träningsmatta för det är faktiskt riktigt hemskt att ligga direkt på golvet - speciellt om man har brutit svanskotan två gånger och är väldigt känslig just där.
 
Lutar just nu mot att det blir en tur till rusta någon dag för att införskaffa lite nya grejer :) Men vi får se när det blir av! 


Myspys

Sitter nu i min lägenhet i Täby och myser med världens bästa filt som jag fått i födelsedagspresent av mamma och pappa (fyller ju år den 11 egentligen, men träffar ju inte dem igen innan dess så vi firade mig imorse innan jag åkte tillbaka till Stockholm :D)

Tänkte i alla fall titta på någon mysig film nu och bara mysa hela kvällen. :)


Hej hej

Ursäkta att jag inte har bloggat jättemycket såhär över jul och nyår.
 
För det första har jag inte världens bästa internet, eller ja, jag har ju internet, men inget trådlöst och min nätverkskabel är trasig så man måste hålla i den för att den inte ska åka ur (har tejpat fast den i datorn nu liksom....) 
För det andra har jag inte haft någon lust att sitta vid datorn i största allmänhet, istället har jag läst läst läst. Innan jul var jag tvungen att läsa en bok för skolan och sen fick jag massa böcker i julklapp som jag inte har kunnat slita mig ifrån :) Har börjat läsa en serie skriven av Scott Westerfeld (fick alla böckerna i julklapp - som jag hade önskat mig - av mamma och pappa <3) och kan verkligen inte sluta läsa. Började på andra boken igårkväll och har snart läst ut den.. så ja, ni förstår ju.
Och för det tredje har jag helt enkelt unnat mig några dagar då man bara kan njuta av livet och fina människor utan att känna att man måste skriva om det hela tiden överallt (har knappt twittrat något heller) 
 
Men på lördag åker jag tillbaka till Täby och då kommer det antagligen bli som vanligt igen. :) 

Men tills dess vet ni i alla fall var ni har mig; ihopkurad under täcket med ögoninflammation och en riktigt bra bok. :) 


So here we go again!

Idag är det den 1 januari 2013 vilket innebär att det är dags att se tillbaka på året som varit. Jag tänkte (precis som alla andra) slänga in en årsresume i bilder. Det är alltid roligt när man kollar igenom bilder/blogginlägg för att se vad man faktiskt har gjort under året. 2012 var ett lite blandat år för mig. Början av året var lite jobbig men bortsett från det har 2012 varit ett riktigt bra år! :) Tagga 2013 och alla förändringar som väntar!

(ber om ursäkt för att det här inlägget kommer att bli jättelångt)

 
Jag och Vanja fyllde 18 och firade detta med att dricka öl på skoltoaletten och med utgång i Stockholm.


Jag blev överraskad med en överraskningsfest på min födelsedag <3


Jag fick höra att Vanjas lillebror tyckte att jag var cool.


Hade en grym alla hjärtans dag med Vanja.


Jag tatuerade mig.


Vanja, Elsa och jag var på tv-inspelningen av Skavlan.


Rikard, jag och Vanja var på studentskiva utklädda till emo/fjortis/nörd.


Jag och Vanja var på ännu en studentskiva utklädda till miljörättsaktivister.


Kajsa fyllde 18, vilket såklart firades med utgång! :)


Jag och Vanja var på Magnus Betnér på China teatern (bästa 18-års presenten!)


Jag och Emelie var på Markus Krunegård på Södra teatern.


Det var 100 år sedan Titanic sjönk.


Jag och Cilla var på Hot Chelle Rae på Kulturhuset. <3


Jag blev sorterad i Hufflepuff på Pottermore.

 
Min klass vann skolans resestipendium och åkte till London. Där vi bland annat spelade frisbee-brännboll i Hyde Park.


Jag och Vanja spenderade soliga dagar i Kungsträdgården och dess Körsbärsblommande träd.


Jag och Cilla spenderade många soliga dagar i Humlegården.


Jag kämpade med att ta igen alldeles för mycket skolarbete jag hamnat efter med.


Jag ramlade nerför Kajsas trappa och fick ett sjukt stort blåmärke på låret. Bilden gör det inte rättvisa.

 
Jag färgade håret brunt.


Jag lärde mig att lösa min 4x4x4 och tolvsidiga rubiks kub.


Spenderade soliga dagar i Täby centrum med fina vänner.


Gick ut tvåan med helt okej betyg trots extrem frånvaro (pga. depressionen jag gick igenom) 


Firade att det blivit sommarlov på Ängsan.


Läste "The night circus" som kom att bli min nya favoritbok.


Var på Skansen med Jennifer.


Var på Björnfesten med fint sällskap :) 


Spenderade sedan Härdalsyran med lika fint sällskap :)


Spenderade de flesta av sommarkvällarna med Anna <3

Grillade i Batteriparken med Kajsa, Vanja och Elsa :)


 
Var på Kent på Sjöhistoriska museét med Vanja, Elsa, Felicia och Kajsa :)


Tog mitt livs hittills bästa beslut och tog tag i det där med att gå ner i vikt på riktigt genom träning och bättre kost.


Började skriva för skoltidningen. TRYCK HÄR


Beställde min studentmössa (AHH DET ÄR INTE LÅNGT KVAR NU!)


Fick finfrämmande i Stockholm och firade att Anna blivit myndig med utgång.


Firade Cillas 18 årsdag! :)

 
Åkte till Prag med Kajsa, Vanja och Cilla. Där jag bland annat åt den godaste tårtan jag någonsin ätit.


Hade en riktigt bra jul hemma i Sveg med familjen <3