Några dagar i Norrland

Har inte bloggat på alldeles för länge. Ber om ursäkt. Min orsak: I torsdag åkte jag hem till mamma och pappa i Norrland och har inte haft någon vettig tillgång till internet där då vi åkte till våran fjällstuga ganska omgående. Så, sammanfattar helgen i Norrland (som var väldigt välbehövd) med några bilder. Pappa blev inte med på någon bild, men han var i alla fall med :) 


På tåget

Sitter nu på tåget påväg till Sveg :) är SJUKT trött men får väl ta och sova lite på tåget eller något :)

Är i alla fall sjukt glad trots trötthet och nöjd för jag har fönsterplats :)


Beger mig till Norrland i några dagar

Kan inte sova. Vilket inte är jättebra för om fyra och en halv timme måste jag gå upp för att bege mig mot T-centralen och tåget. Imorgon bär det nämligen av hem till mamma och pappa i några dagar. Har saknat dem så det ska bli nice <3 

Men nu ska jag fortsätta försöka sova. Det lär ju behövas. God natt :) 

 
 

Teaterbesök - Orlando

 
Kom precis hem från att ha varit på teater med skolan. (litteraturvetenskapen) Vi var i alla fall på en teater som heter "Orlando" och som beskrivs såhär på Stockholms stadsteaters hemsida: 

"Orlando börjar sitt liv som ung överklassman i 1600-talets elisabetanska England och lever sedan i flera hundra år ett vindlande liv utan att åldras. Men under sin tid som brittisk ambassadör i Konstantinopel vaknar Orlando upp en morgon och har under natten förvandlats till kvinna. En äventyrsberättelse om en gestalt som både är man och kvinna – en hen, om identitet och om könet som konstruktion. En av Virginia Woolfs mest kända romaner i monologform med Robert Fux i rollen som Orlando."

Måste säga att jag blev riktigt positivt överraskad. Trodde inte att jag skulle gilla den just för att den är gjord som en monolog i en timme och fyrtio minuter men den var verkligen jättebra. :) Rekommenderas verkligen!


Nu är det jul här i vårt hus!

Efter att jag och Vanja varit på Breaking dawn - part 2 (se den! Så bra!) begav vi oss hem till mig för att äta pepparkakor, satsumas, dricka julmust, glögg och klä min julgran :) vi har konstaterat att årets julgran helt klart blev den bästa hittills :)


Christmas is coming.

Idag har jag inte gjort jättemycket. Var ute och sprang och sen har jag väl duschat och ätit typ :)

Men nu ska jag snart röra mig mot Täby centrum för att möta upp Vanja. Först blir det bio och sen bär det av hem till mig för julmys! Här ska kläs julgran! :D


Prag dag 3 - del 2

Prag dag tre, ja efter att vi suttit på det där fiket "jag vet inte hur länge" så rörde vi oss tillbaka mot rummet för att chilla lite och sedan promenerade vi mot ett ställe vi såg dagen innan som vi ville äta middag på :) 

Påväg från fiket :)



Vanja och Nationalmuséet :)





Vid middagen :) Den här kvällen blev det thaimat :)


Sen blev det drinkar och mycket skratt på en bar :)

(mycket oklart varför jag har en fläck i pannan, misstänker att det har med ljuset att göra)


Sen avslutade vi kvällen på rummet med charader :)

De mysigaste platserna hittar man oftast när man inte letar efter dem.

En av mina absoluta höjpunkter under Pragresan var under den tredje dagen. Vi var egentligen påväg mot Charles bridge och Old Town square, men på vägen dit hittade vi en liten marknad - så ja, vi tog oss inte riktigt till Charles bride den dagen. Istället vandrade vi omkring på marknaden, köpte lite smågrejer och sen hittade vi ett fik precis bredvid och alltså, helt klart ett av de mysigaste fiken jag varit på. Och personalen var hur roliga och trevliga som helst (vilket säger mycket för i övrigt kom vi fram till att Tjeckier inte är sådär jättetrevliga..) En av dem räddade till och med mitt liv, eller ja, jag sköt bak min stol lite väl långt så jag höll på att tippa nerför en trappa och han tog tag i min stol så den inte tippade. Men där och då trodde jag att jag skulle dö och ännu viktigare - genom att rädda mig från att ramla nerför trappan räddade han även min tårta! I panik tog jag nämligen tag i bordet för att inte ramla (det funkade inte som hjälp) :) Och den där tårtan alltså, I have to tell you; helt klart den godaste tårtan jag någonsin ätit. Ingen aning om vad det var i den eller någonting, men den var så sjukt god. 

















Tårtan <3


Och ja, allting blir ju alltid lite mysigare med fint sällskap <3
 

Sitter i skolan

Sitter nu i skolan och väntar på Vanja. Har precis skrivit två prov, engelska och svenska. Woop woop! Är snart ikapp allt jag hamnade efter när jag var utan dator :) 


GLAD

Just ja, fick tillbaka min dator idag också!!

HAPPY DANCE

Pluggpluggplugg

Jag vet inte vad ni roar er med en natt som denna, men jag pluggar inför provet i språkhistoria imorgon och är nu inne på min tredje kopp te. Nice :) 

Hade helt glömt bort att det här provet var imorgon så måste pluggapluggaplugga nu. Men tror det kommer gå bra ändå, undra hur många gånger man har jobbat med språkhistoria vid det här laget liksom..

Aja, back to pluggandet :)


"Vänster hand röd"

Under andra kvällen i Prag hängde vi såklart på rummet också. Haha, what else. Vi hängde på den där baren jag skrev om förut rätt länge men sen hamnade vi på hotellrummet med drinking games och twister! Jag vet inte om ni någonsin försökt spela twister när ni varit alkoholpåverkade, prova, det är sjukt roligt! :D







Cilla passade på att dansa på en stol i väntan på sin tur :)






Sen förlorade Cilla mot sig själv.. på typ två minuter :) <3


Älskar Cilla på den här bilden, haha <3



.......

Ja nej, matteprovet gick ju inte jättebra om vi säger så. Fick tillbaka mitt första IG-matteprov någonsin. Kändes ju sådär. Men men, life goes on. Omprov om två veckor och DÅ JÄVLAR. Ska plugga som en dåre till detta. :)

Ska spendera kvällen med att försöka komma över detta resultat, har nyss kommit hem från gymmet och nu ska jag unna mig chiliräkmackor á la mamma till middag och titta på film.

Tillbaka på banan.

Då jag har mina gymgrejer i mitt skåp i skolan och verkligen kände för att träna idag har jag kört ett styrkepass här hemma nu ikväll. Är helt slut i armarna nu och lär ju knappt kunna bära min väska till skolan imorgon (hej träningsvärk) men älskar den här känslan! Att vara helt slut i kroppen efter ett träningspass måste vara en av de bästa känslorna i världen! (några av mina andra favoritkänslor: att lägga sig nuduschad i en nybäddad säng, att läsa ut en riktigt bra bok, att halsa ett glas iskall mjölk osv. - hej instickare med onödig info) 

Ska krypa ner i sängen nu i alla fall tänkte jag, kanske läsa lite innan jag somnar (om jag lyckas bestämma mig för vilken bok jag ska läsa i...) Hoppas på att få tillbaka mitt matteprov imorgon också. Är sjukt nervös! Återstår att se hur det gick :) 

Mår förövrigt jättebra igen nu. Vet inte om det har med att stressen över att inte ha någon dator och därför inte kunna prestera som jag vill i skolan börjar gå över (eftersom jag fått låna en dator medan min är på lagning nu) eller om det är för att jag ska åka hem till Norrland om 10 dagar och träffa mamma och pappa (det hjälper ju alltid) eller om det är för att jag tränar lika regelbundet igen nu och sover mer och sådär. Antagligen är det en kombination av alla de där. Men mår i alla fall super :) 

Prag - dag 2

Tänkte fortsätta slänga in bilder från Pragresan nu :) Så, dag 2. 

Låter bilderna tala ganska mycket för sig själv :)

Under våran resa till Köpenhamn förra året började vi kalla oss "The viking crew" och att ha en "Me gusta"-viking ritad på underarmen blev ett måste. I Köpenhamn var mottot "Me vikingsta" men i Prag blev det istället "If lost, send to Mústek" (Mústek var tunnelbanestationen vi bodde vid) Internt och sådär, men roligt var det! :)

Kajsa, redo för att gå på upptäcktsfärd :)

Cilla var också redo :)

Jag och Cilla roade oss med att fixa med musiken.

Efter en lång promenad runt vad som kändes som halva Prag unnade vi oss en fikapaus :)

Cilla och jag :)

Efter en lång fikapaus hamnade vi på en bar relativt nära vårat hotell :) 

Det var lite roligt för under den tiden vi var på den här baren spelade de 11 svenska låtar, varav 6 stycken även var på svenska. De spelade t.ex. Euphoria, Dancing on my own och Shout it out men även låtar som Dansa pausa, Boten Anna, Svenne banan, Så klart och Flytta på dig. Lite konstigt egentligen, jag menar, lycka till att hitta ett ställe i t.ex. Stockholm som skulle spela "Boten Anna" nu för tiden liksom. 

Självklart var det även dags att dricka dagens öl. :) 

Älskar livet just nu

Hade tänkt spendera gårdagskvällen med att träna och läsa men riktigt så blev det inte. Efter skolan var jag och Cilla så extremt sugna på pizza. Så då var det ju bara att åka in till stan och pizza hut :) The body wants what it wants liksom. Efter en trerätters så var vi alldeles för peppade på livet och kvällen för att åka hem till våra tv-serier (we all know that's what would have happened) så då begav vi oss ut på stan istället. Två barer, några drinkar, deeptalk och en hel del skratt senare ramlade jag i sängen. En riktigt grym kväll blev det! :)

Nu är jag påväg hem efter att ha varit inne i stan och fikat med Malin i Gamla stan :) det var jättemysigt och precis vad jag behövde idag :)

Nu blir det plugg och läsa hela kvällen :)

(använder alldeles för mycket smileysar i mina inlägg tror jag)


En vecka av försovningar

Förstår inte vad det är med mig och att försova sig den här veckan. Idag är andra dagen i rad jag försover mig. Men är i alla fall påväg till skolan nu :)


Prag - dag 1

Prag, dag ett började runt sex på morgonen då det var dags att börja bege sig mot Arlanda. Väl i Prag hamnade vi på McDonalds i väntan på att få checka in på hotellet. Incheckade och klara blev det lite chillhäng på rummet innan vi begav oss ut på stan för att äta middag, sen blev det en "lugn" kväll på rummet som avslutning på kvällen :)



































Cilla, Vanja och Kajsa på arlanda i väntan på att få gå på planet :)

Jag i väntan på att få gå på planet (stulit bilden av Cilla)

Off we go!

Kajsa och Cilla var också glada :)

Cilla och Kajsa inspekterade vårat badrum! :) Förövrigt så ÄLSKADE vi det där badkaret.

Utsikten från våran balkong :)

Utsikten åt andra hållet :)

Sen blev det middag på en jättemysig italiensk restaurang! (oklart varför, men vi tycks alltid hamna på italienska restauranger)

Då jag fått order av mina syskon om att det var ett MÅSTE att dricka öl i Tjeckien passade jag på att dricka resans första öl också :)

Sen avslutade vi som sagt med en "lugn" kväll på rummet. (vi drack självklart inte upp allt det där på en kväll dock)

Cilla var fabulous som vanligt :)

Vanja var också fabulous :)

Självklart var även Kajsa det :)

Vår "lugna" kväll slutade såklart med att Cilla dansade i trapphuset :) 

The city of Prague

Har nu fått tillbaka min dator, eller ja, inte min dator egentligen, men har fått en dator i alla fall. Så tänkte börja slänga in bilder från Pragresan nu :) 


Eftersom det blir alldeles för mycket att lägga in allt i samma inlägg delar jag upp dem lite, så börjar med lite bilder på själva staden (som var SÅ EXTREMT FIN) :) Enjoy!
























Val och en bok

Kan inte sova (råkade sova i soffan mellan 19 och 21) så spenderar natten med att ha ett öga på twitter för uppdateringar om det amerikanska valet och med att läsa min nya bok som jag köpte idag (har läst en tredjedel nu, den är riktigt bra!)


I'm a screwed up mess.

Mår rätt dåligt den här veckan. På alla möjliga sätt. Är så sjukt stressad över skolan, blir irriterad på de flesta utan anledning och spenderade hela gårdagskvällen med att stirra i taket. Vet inte ens vad det är, allting känns bara jobbigt och fel.

Ska pallra mig iväg till gymmet nu i hopp om att det kanske hjälper lite i alla fall :) men i största allmänhet känns det ungefär såhär den här veckan:


50 sleeps 'til christmas

Har sjuk julkänsla just nu. Älskar att julgrejerna har kommit in i butikerna och älskar att det är mörkt ute. Så spenderar min kväll med att dricka julmust, äta pepparkakor, lyssna på julmusik och slå in årets första julklappar! :D ska snart titta på ensam hemma också <3


Slöat i soffan

Har spenderat min dag ungefär såhär:


Hemma igen

Är hemma i Stockholm igen. Saknar Prag för det var verkligen jättefint! Men det ska bli så skönt att få sova i min egen säng inatt. :)

Har spenderat dagen (kom hem ca halv tre) i soffan ihopkurad under mitt täcke med julmust, Brago och Die hard.

Lovar att bomba er med bilder (har ju bara lagt upp några få, tagna med mobilen) från resan också! De kommer så fort jag får tillbaka min dator! :)

Nu blir det keso, paprika och någon typisk chickflick! :)


Sista dagen i Prag

Sista dagen i Prag börjar leda mot sitt slut och imorgon bär det av hem till Sverige igen.

Idag har vi vandrat omkring ännu mer i Prag. Men tillskillnad från de andra dagarna har vi idag tittat på några sevärdheter. Turister som vi faktiskt är. (Det var lite roligt när vi frågade en kille om vägen och han pekade mot allt folk och sa "follow the human traffic" haha)

Det här har i alla fall varit en riktigt grym resa och jag älskar Prag! Människorna och den tjeckiska maten är väl sådär (människorna är lite otrevliga och kan knappt engelska. Maten kommenterade jag här om dagen med "det ser ut som stoppade maskar") Men jag ÄLSKAR staden! Så extremt vacker! Vi har dock bara varit i "Old town" men här kryllar det av små mysiga caféer, restauranger och barer. Man springer på små marknader lite överallt och arkitekturen är helt fantastisk. Jag är helt enkelt förälskad i Prag. Det faktum att det är skitbilligt är ju inte heller helt fel ;)

Vill inte åka hem imorgon men jag saknar faktiskt min säng!